úterý 1. října 2013

Naše kola pro Afriku

Světový den cyklistiky jsme oslavili stylově. Rozhodli jsme se dát naši starým kolům, co už dlouho smutně stojí ve sklepě, nový život. Budou už brzy brázdit cesty necesty Afriky.

Jedná se o projekt Kola pro Afriku, kdy takto darovaná kola pomáhají nejen v Africe, konkrétně v Gambii, ale i v Česku. V Africe kola slouží dětem jako dopravní prostředek do škol, které často bývají mnoho kilometrů  od jejich místa bydliště. V Česku kola opravují mimo jiné lidé, kteří jsou obtížně upatnitelní na volném trhu práce např. lidé po výkonu trestu. 

Jak kolo darovat?
Na adrese http://www.kolaproafriku.cz/sberna-mista/ si vyberte vám nejbližší sběrné místo, zavolejte na kontaktní telefon a domluvte předání. 
Kola nemusí v extra dobré kondici. Ta naše měla píchlou duši a nebyl to problém.

Naše osobní zkušenost byla velmi dobrá. Kola jsme darovali u nás ve Frýdku-Místku. Zavolala jsme den předem na uvedené telefonní číslo a domluvila čas předání (byla možnost i mimo oficiální sběrný čas). Druhý den jsme kola společně s manželem dovezli na místo, předání proběhlo v pořádku, paní si nás dokonce vyfotila, dostali jsme pohlednice a plakátky. Plakátky vyvěsíme u nás v paneláku, snad se ještě někdo chytne a pomůže nejen dětem v Africe, ale i našim přeplněným sklepům (pravda, občas nám vypomůžou i zloději :-/