úterý 19. května 2015

Čepice pod přilbice

Je jaro a František prakticky nesleze z odrážedla nebo z kola. Nedávno měl zánět středního ucha a tak jsem řešila, co pod cyklistickou přilbu, když je na vlněnou kuklu už moc teplo. Normální čepice (např. z H&M) seděla pod přilbou celkem dobře, ale buď se rolovala z uší nahoru nebo pro změnu padala do čela. A pak jsem narazila na čepici Roli.

Co je na téhle čepici nejlepší, je to, že vznikla přímo jako čepice pod přilbu. Na uších pěkně sedí, nehrne se do čela, je na krku dost dlouhá, takže na krk zezadu netáhne. Kukla má pořád výhodu v tom, že řeší i přední část krku. Viděla jsem, že Roli prodává i nákrčníky, které by tento nedostatek mohly řešit. Ale na jaře stejně šátek už není moc potřeba.
Čepici teď na jaře, které je nějaké větrnější než obvykle, nosíme často. Zapomněli jsme ji nedávno v lesní školce a byla týden krize, než jsme ji našli.



Já (Markéta) mám čepici taky. Výrobce myslí i na dospělé a testuje možnosti využití i pro ně. Izoluje fakt dobře, takže jsem ji nosila spíš v březnu a dubnu, teď v květnu už moc ne. Designově mi čepice celkem sedí, střih je opravdu super, ale brala bych pro příště nějakou jednobarevnou (teď mám červenou se vzorečkem na uších), aby se nebila s barvou a vzorem na přilbě. Bez přilby mi teda čepice moc nesluší, ale to bude spíš mojí hlavou ;-) Čepice Roli má ještě jednu vychytávku. Vzadu tam, kde mívají holky culík, je díra, kterou vlasy provlečete a vlasy vás tak pod čepicí netlačí.