úterý 27. května 2014

Digitální cyklonomádi

Je tu léto, čas dovolených. Nebo ne?
My letos v červnu (už v pondělí :-) vyrážíme do světa jako digitální nomádi. V našem případě cyklonomádi.

Kam jedeme a proč?
V roce 2010 jsme ještě jako car-free pár vyrazili na cyklodovolenou do Solné komory v Rakousku. Byli jsme nadšeni...krásou krajiny, kvalitou infrastruktury, dobrým jídlem, vstřícným přístupem domorodců. Říkali jsme si, že je to parádní lokalita pro rodinnou cyklodovolenou. A tak se už jako car-free rodina vracíme na místo činu.
Máme v plánu velkolepou cyklojízdu po Rakousku (i Německu) z Landecku do Vídně a dále do Bratislavy. Celá trasa vede kolem řeky Inn a Dunaj. 
Celkem 800 km.

Co tam budeme dělat?
Vyrážíme na celý měsíc červen. Celou akci bereme jako skvělý způsob jak být jako rodina více spolu a užít i nějaké dobrodružství (vezeme si všechno na kolech, spát/jíst/pít/koupat/vegetit budeme tam, kde se nám to bude líbit). 

Na druhou stranu oba dva rodiče jsme celkem dost pracovně vytížení (tatínek vývojář mobilních aplikací, maminka ředitelka neziskovky a PR a marketing na volné noze) a nemůžeme si dovolit být úplně bez kontaktu s práci doma. Proto jsme se rozhodli zkusit to po vzoru našeho kamaráda Roberta Vlacha jako digitální nomádi. O co jde se nejlépe dozvíte na webu Na volné noze nebo přímo od Roba (rozhovor na ČT).

Bereme si své mobily (ještě jeden navíc na rakouskou sim s levným připojením k internetu) a tablet. Pracovat budeme po večerech z kempu (přes WIFI nebo přes tethering). Neplánujeme nic velkého, spíš udržování běžného kontaktu s klienty a kolegy. Líbí se nám představa, že po příjezdu domů na nás nebudou čekat stovky nevyřízených mailů.

Jak jedeme?
Dvě kola, jeden cyklovozík. 
Z F-M na kole na nádraží Ostrava, Svinov na vlak směr Břeclav, kde přespíme.
Druhý den vlak směr Vídeň, přestup na vlak do Landecku. A pak už kolmo kolem Innu a Dunaje. Zpět vlakem domů vlakem z Bratislavy (nebo od tama, kam dojedeme). Nechceme nic hrotit. Cíl a délku trasy budeme upravovat s ohledem na nejmladšího nomádka :-)

Naši cyklonomádskou jízdu budete moct sledovat online na našem Facebooku Car-free rodina.

PS: Děkuji své americké sestře, která bude obývat dočasně náš byt, za péči o naši květenu a vybírání poštovní schránky:-)